Informatie

Informatie

Communcatie

Communcatie

Voorlichting

Voorlichting

Duidelijke informatie

Duidelijke informatie

Sponsors

Historie

De Nederlandse Organisatie Voor Wondpatiënten komt voort uit de ruim vijftien jaar geleden opgerichte beroepsorganisatie voor wondverpleegkundigen. De beroepsorganisatie had tot doel om de wondzorg in Nederland naar een hoger niveau te brengen, door scholing en beroepserkenning voor wondverpleegkundigen. Nu, vijftien jaar en diverse zorghervormingen verder, zetten we een volgende stap en verleggen we de focus naar de partij die centraal staat en voor wie we het allemaal doen: de patiënt.

Het grote netwerk van de NOVW is een uitgelezen basis voor een patiëntgericht kennisplatform waar mensen met een wond informatie kunnen vinden. Onze informatie is onafhankelijk, breed en divers. Alle bijdragen zijn te herleiden naar de bron. De NOVW werkt samen met het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg en wordt ondersteund door een aantal leveranciers van wondproducten.

Wetenswaardigheden

60%

kosten wondbehandeling ziekenhuizen

10%

geneesmiddelen

13%

hulpmiddelen

Informatieplatform

logo NOVW 300

Nederlandse Organisatie Voor Wondpatiënten
De Nederlandse Organisatie Voor Wondpatiënten (NOVW) is een informatieplatform voor mensen met een wond. Een wond is bijna altijd het gevolg van iets anders en kent geen eigen medisch specialist, zoals de cardioloog die voor uw hart is. Toch zijn er inmiddels een groot aantal gespecialiseerde medici, paramedici en verpleegkundigen in Nederland met kennis en expertise in wondzorg. Ze zijn alleen niet altijd zichtbaar op de momenten dat u ze hard nodig heeft. Dit informatieplatform zet zich in om zoveel mogelijk kennis en informatie te verzamelen om u verder te helpen op weg naar de beste zorg voor u en uw wond. Wat dat is, is voor iedereen anders. Met een goed startpunt en informatie die u kan helpen om de juiste vragen te stellen willen we helpen de zorg en de vraag dichter bij elkaar te brengen. Voor meer informatie, zoals welke organisaties etc. over wondzorg kunt u ook gaan naar www.wondpatiënt.nl

 

Front_page_Advanced_therapies_in_Wound_Management.jpgSinds kort heeft de EWMA weer een nieuw document uitgegeven namelijk 'Geavanceerde therapieën in wondmanagement'. Dit document onderzoekt de barrières en mogelijkheden van geavanceerde therapieën bij het beheren van de volgende generatie wonden. Het document bevat een inleiding tot de beschikbare technologieën op basis van cellulaire therapieën, weefseltechnologie en weefselvervangende middelen, allemaal technologieën die verband houden met de klinische discipline van de regeneratieve geneeskunde. Het document beschrijft ook nieuwe behandelingen op basis van fysieke therapieën en het potentieel van sensoren en software.

Disclaimer

De site www.novw.org is door de uitgever Saffier creatieve communicatie met grote zorgvuldigheid samengesteld. Saffier creatieve communicatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gegevens niet correct, volledig of juist zijn. Alle artikelen die medisch zijn en gaan over de gezondheidszorg zijn door ons samengesteld op basis van de op dat moment meest en best geldende gegevens die beschikbaar waren. De geplaatste artikelen beschrijven ontwikkelingen en situaties, waar u als lezer geen enkele medische conclusies mag en kan ontlenen. Ons doel is om u zo goed mogelijk en volledig te informeren. Overleg altijd met uw arts of andere professionele behandelaars als u niet zeker bent van de gepubliceerde informatie. We plaatsen zoveel mogelijk door de eigen redactie gemaakte artikelen op basis van zoveel mogelijk correcte informatie die beschikbaar is. Voor artikelen die door ons worden geplaatst van andere media of van andere sites, aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid.

www.wondprofessional geeft geen medische professionele adviezen maar probeert alleen zoveel mogelijk correcte informatie te geven over wondzorg.
Heeft u medische, lichamelijke of psychische klachten, vraag dan altijd advies bij uw behandelaar of naar een andere professionele hulpverlener. We verwijzen ook regelmatig in onze publicaties naar uw behandelaar

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.