Aanmelden Nieuwsbrief

Louk van Doorn kleinLouk van Doorn, advanced nurse practitioner, Vascular Surgery at LUMC Leiden.

Louk van Doorn is zijn opleiding gestart in 1992 op de Hogeschool in Leiden en en volgde daarna de opleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkundige. Vanaf 2000-2002 startte hij de opleiding Advanced Nursing Practice, op de Hanzehogeschool Groningen, waar hij later in 2003 tot 2008 docent was.

Vanaf 1992 was hij in werkzaam in het Rijnland Ziekenhuis als oproepmedewerker en  heeft in de jaren daarna veel ervaring opgebouwd binnen in de intra- als extramurale gezondheidszorg en had hij altijd al extra belangstelling voor wondzorg.

Zijn interesse in wondzorg kwam nog sterker naar voren in 2005 toen hij werd betrokken als nurse practitioner bij het opzetten van een Wondcentrum in het Rijnland Ziekenhuis waaronder het ontwikkelen van poliklinische spreekuren voor patiƫnten met complexe wondproblematiek.

Louk van Doorn was daar lid Infectiecommissie, lid wond en decubituscommissie, lid verbeterteam Post Operatieve Wond Infecties, Bestuurslid Nederlandse Organisatie Voor Wondverpleegkundigen (NOVW) en co-operating organisation board member European Wound Management Association (EWMA) waar ook de NOVW lid van is.

Verder heeft hij samen met Jacques Oskam, vaatchirurg en Pascal Steenvoorde chirurg talrijke publicaties op zijn naam staan ten aanzien van de behandeling van gecompliceerde wonden.

Regelmatig komen wij Louk van Doorn tegen als spreker op diverse congressen en symposia en is hij als NOVW bestuurslid betrokken bij het Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessional, als spreker of bij interactieve voordrachten zoals het "Dilemma" en de destijds gehouden "De wondrechter".